Sigur Rós, mistična, eterična, samosvoja islandska post-rock zasedba, letos prvič prihaja tudi k nam! V Mariboru bodo nastopili na letošnjem Mars festivalu, ki bo potekal v sredo, 5. septembra na Trgu Leona Štuklja.

Sigur Rós v svoji značilni glasbeni izraznosti izhajajo iz post-rocka, ki ga mešajo z elementi eksperimentalne, minimalistične in klasične glasbe. Znani so po svojih eteričnih zvokih in značilnem vokalu pevca Jónsija in veljajo za eno od najbolj zanimivih, samosvojih in najizvirnejših sodobnih glasbenih zasedb.

Po daljšem premoru, ki so si ga Jónsi, Kjartan, Georg in Orri vzeli za solo projekte, se Sigur Rós konec poletja vračajo na koncertne odre. Pred meseci so najavili peščico koncertnih datumov, med drugimi tudi slovenskega. Nemudoma so bili deležni izjemnega zanimanja tako oboževalcev kot glasbenih kritikov iz celega sveta. Edinstvena, zunajzemeljska, mistična, eterična glasba, ki jo ustvarjajo, na koncertih pride še bolj do izraza – prehajanje iz minimalističnih, umirjenih delov, do epskih, atmosferskih, polnih aranžmajev pa spet nazaj do skoraj neslišnih glasbenih vložkov, podkrepljenih z Jónsijevim falzetom in samosvojo odrsko prezenco.