Bizgeci: 13 animiranih risank za najmlajše, mlade in tudi malo manj mlade

Vabimo vas na otroško matinejo:

BIZGECI,
Slovenija, 2006, 65′, animirani
režija: Grega Mastnak

13 risank po 5 minut: BOŽIČNA, Čas ljubezni, ČLOVEK, NE JEZI SE, Drvarji, Koruza, Krotilec, NA LUNO, Nogomet, PESNIKI, Ribolov, Zaklad, ZIMSKE RADOSTI, Zobobol

Bizgeci so pernato ljudstvo, ki živi na področju suhe stepe. Prebivajo v ličnih in dokaj prostornih kletkah. Udomačenega imajo mačka in človeka – profesorja. Da ne bo pomote – to niso bizgeci, ki jih vsak dan srečujete v šoli, doma in pri svojih različnih dejavnostih. Govorimo o posebnem pernatem ljudstvu, ki živi v suhi stepi, za katerega doslej še niso uspeli natančno ugotoviti naselitvenega območja. Zelo verjetno pa od časa do časa bivajo tudi v naših glavah. In se celo selijo iz ene glave v drugo, medtem ko morda hodite po cesti, pišete naloge ali kaj zanimivega sanjate in sploh ne opazite, da skozi pokrajino vaših sanj v neke druge sanje potujejo v svoji suhi stepi Bizgeci: Koki, Bigo, Figo, Profesor in Maček.

Matinejo smo pripravili v sodelovanju s produkcijsko hišo Casablanca d.o.o..

Preddverje Slovenske kinoteke bo preurejeno v igralnico, staršem in otrokom pa bomo postregli s sveže stisnjenimi sadnimi sokovi.

Vstopnina je 1 euro.

Vljudno vabljeni.

Lep pozdrav,
Slovenska kinoteka

[b]Kaj:[/b] Kino[b]
Kdaj:[/b] sob, 20.10.
ob 11.00
[b]Kje:[/b] Slovenska kinoteka, Miklošičeva 28, Ljubljana, 01 434 25 23
[b]Vstopnina:[/b] 1 euro