Knjigo, ki je že izšla v Angliji in v Švici, bosta predstavila avtor Marcus Ferrar ter prevajalka Evelina Ferrar.

Knjiga popisuje kronologijo dogodkov med drugo svetovno vojno, ko se je hkrati z odporom proti okupatorjem, na slovenskih tleh začela državljanska vojna med komunističnim in protikomunističnim taborom, umik domobranske armade in civilistov na Koroško, njihovo vrnitev z vlakovnimi transporti v Slovenijo, poboje na skritih lokacijah v Sloveniji, življenje preživelih, med katerimi so mnogi dosegli velike uspehe in poskuse sprave v demokratični Sloveniji.

Marcus Ferrar, pisatelj, predavatelj in konzultant, je med hladno vojno kot dopisnik Reutersa poročal iz Vzhodne Evrope. Njegova mati je pobegnila iz nacistične Nemčije, oče pa se je med drugo svetovno vojno boril v Burmi kot oficir britanske vojske. Poročen je s Slovenko in živi v Ženevi.

John Corsellis je med drugo svetovno vojno pod okriljem britanske 8. armade zagotavljal humanitarno pomoč beguncem. Bil je v Vetrinju, ko so maja 1945 tja prispeli slovenski begunci, in je bil priča repatriacijam domobrancev. Dve leti je skrbel za Slovence, ki so ostali v begunskih taboriščih na Koroškem. Pozneje je v Angliji vodil jezikovno šolo. Živi v Cambridgeu.

Knjigo boste na dan prireditve lahko kupili z 20 % popustom.

Pridružite se nam!
[b]Kaj:[/b] Pogovor[b]
Kdaj:[/b] čet, 12.10.06
ob 19.00
[b]Kje:[/b] Knjigarna Dom knjige, Pristaniška 5, Koper
[b]Vstopnina:[/b] vstop prost