Mestno gledališče iz Brna se s predstavo Blišč Broadwaya, v kateri so zbrani odlomki najboljših muzikalov, predstavlja v MGL-ju.

S predstavo, ki je po premieri leta 2002 doživela že okoli 200 ponovitev, bodo na velikem odru Mestnega gledališča ljubljanskega gostovali še 27. in 28. oktobra ob 19.30. Med muzikali, ki jih izvajajo na ljubljanskem odru, bodo My Fair Lady, Zgodba z zahodne strani, Mačke, Fantom iz opere, Jezus Kristus Superstar in drugi.

Na odru, sicer brez živega orkestra, nastopa 25 izvajalcev v avtentičnih kostumih. Za koreografijo je poskrbel Vladimir Kloubka, predstavo pa je režiral Stanislav Moša, ki je dvakrat režiral že v Novi Gorici in enkrat v Trstu. Scenograf muzikala je Ondrej Zicha, kostume je oblikovala Andrea Kučerova, v njih pa se v glavnih vlogah predstavljajo Alan Novotny, Dalibor Černak in Eva Durdova.

Ne bojijo se sodelovanja

Mestno gledališče iz Brna je letos praznovalo 60. obletnico delovanja, v tem času pa so ustvarili več kot 600 predstav. Člani gledališkega ansambla, ki prihajajo večinoma iz vrst Akademije Leoša Janačka v Brnu, nastopajo tako v muzikalih kot v operetah in dramah. Mestno gledališče iz Brna pogosto sodeluje z ameriškimi, nemškimi, nizozemskimi in drugimi producenti in interpreti, zaradi česar imajo manj težav s pridobivanjem avtorskih pravic za svetovno znana dela.

MGL bo “vrnil udarec”

V MGL-ju bodo prihodnjo sezono uprizorili muzikal Kabaret, ki ga bo prav tako režiral Stanislav Moša. Glavne igralce oziroma pevce so zanj že izbrali, ravnatelj MGL-ja Boris Kobal pa je prepričan, da bodo s predstavo dokazali, da so tudi v Sloveniji dobri interpreti muzikalov, ki na naše odre le redko zaidejo.