V okviru Gibanice, slovenskega plesnega festivala, ki poteka od četrtka, 22., do nedelje, 25. februarja

Bassa continua Tanje Skok je predstava, ki tako po vsebini kot plesni izpovedi povsem odstopa od klišejev naše sodobne plesne scene: je dramaturško premišljena, z jasno zastavljeno, aktualno problematiko partnerskega odnosa, žensko tenkočutna, samosvoja in inovativna v uporabi gibalnega gradiva in bogatenju plesnega slovarja, koreografsko in prostorsko dovolj razgibana. Ob vsem tem je prežeta s pristnim mediteranskim občutjem, ki ga nezadržno izžarevata plesalca.

Glavni motiv pri ustvarjanju predstave je bila freska Mrtvaški ples (Janez iz Kastva, 1498) iz Hrastoveljske cerkvice v slovenski Istri.

“Želela sem se do neke mere oddaljiti od vizualne podobe freske same, hkrati pa v njej poiskati tiste vsebine, ki so sicer vmeščene v konkertne časovne okvire, vendar so po mojem prepričanju ostale splošne in vedno aktualne. V svoji osnovi se nas njihove zgodbe še danes dotaknjo na različnih nivojih. To so vsebine, ki so premagale test časovne minljivosti, še vedno jih vrti kolo časa in nekdanja Bassadanza CONTINUA.”

Več informacij o festivalu na spletnih straneh [url=http://www.exodos.si/gibanica07/]Gibanica 2007[/url]

Koreografija: Tanja Skok
Autorstvo in ples: Tanja Skok, Žak Valenta
Avtorska glasba: Dario Marušić
Glas: Marko Beasley
Oblikovanje luči: Perpetuum Mobile
Scenografija: Lara Badurina
Kostumografija: Marta Vrhovec
Umetniško svetovanje/Artistic adviser: Sinja Ožbolt
Produkcija: Plesni Teater Ljubljana 2005
[b]Kaj:[/b] Plesna predstava[b]
Kdaj:[/b] sob, 24.2.
ob 19.30
[b]Kje:[/b] Plesni Teater Ljubljana, Kersnikova 4, Ljubljana