Delavnica je namenjena tako tistim, ki so se z glasbenimi programi že srečali kot tudi vsem ki bi radi pričeli s produciranjem lastne glasbe.

Program delavnice je zasnovan na tako imenovani domači glasbeni produkciji, saj bomo v začetku na hitro predelali osnove akustike prostora in ugotovili kako si domačo sobo z najmanjšimi stroški in napori prirediti v domači studio. Predelali bomo definicije zvoka, razlike med basi in visokimi toni, frekvenčna območja, ter razliko med 16 in 24 bitnim zvokom. Spoznavali bomo osnove rack sistema ter povezovanje kablov med posameznimi digitalnimi inštrumenti.
Razlike med samplerji, sinthesyzerji in ritem mašinami in se jih naučili uporabljati, predelali princip delovanja, in za konec še predelali oscilatorje, lfo, atack, decay, sustain, release,….

Uporaba filtrov; kaj pomeni band pass, low pass ter hi pass, kako jih uporabljati,
Uporaba mešalne mize ter efektov; kaj je send in in kaj return, kaj so grupe ter uporaba in povezovanje le-teh.
Osnovni efekti; reverb, delay, corus, flanger, phazer, distortion.
Uporaba Midi sekvencerja;načini uporabe ter razlike med midi in audio sekvencerjem in njune prednosti.
Uporaba quantizacije; kaj je quantizacija, kdaj jo uporabjati in kdaj ne.
Uporaba funkcij: Transpose, Velocity, Scale tempo, Alter notes
OPOMBA: število obiskovalcev je omejeno na 3-5 slušateljev.

Mentor delavnice je Januš Aleš-Luznar, sicer glasbeni producent in programski vodja glasbenih prireditev Ateljeja 2050 ter v letu 2003 edini predstavnik Slovenije, izbran na natečaju Red Bull Music Academy v ožji izbor 60 glasbenih talentov iz množice 2.059 prijavljenih avtorjev s celega sveta,… Januš se z glasbo ukvarja že od malih nog, ko je v glasbeni šoli preigraval violino in kitaro, kasneje pa se je navdušil nad glasbeno produkcijo in pričel ustvarjanjem lastne glasbe, zadnje čase pa vedno več tudi za zunanje naročnike za propagandne pa tudi za gledališke in filmske kulturne projekte.

Vsem, ki se prijavite na tečaje računalniške grafike, spletne in glasbene produkcije, v času do konca meseca julija bomo upoštevali 12% popust ob plačilu. Dijakom, študentom, nezaposlenim in članom Ateljeja 2050 pa 15%. Organiziranim skupinam (prijatelji, podjetja,…) treh ali več oseb pa bomo vrednost tečaja spustili še za dodatnih 5% in jim ob vplačilu tako upoštevali 20 (dijaki, študentje, nezaposleni in člani Ateljeja 2050) oz. 17% popusta (ostale skupine).

tečaji potekajo po dogovoru
[b]Kaj:[/b] Tečaj[b]
Kdaj:[/b] ned, 11.7.04
ob 16.30 do pon, 28.11.
[b]Kje:[/b] Atelje 2050, Vilharjeva ulica 3a, Ljubljana, 041 51 57 58
[b]Vstopnina:[/b] 45000