Eskobars, mlad in obetaven band, a hkrati že zelo prisotna stalnica na slovenski glasbeni sceni, bodo letos ‘udarili’ z debitantskim albumom ‘Eskobars’. Na albumu bo nekaj že znanih skladb inovativne primorse zasedbe (”Cosmo Blues”, ”Sobotne noči”) ter mnoge nove, sveže in drugačne skladbe, ki jih morate še spoznati. Eskobars bodo na promociji prvenca (izid: 18.9.2010), ki bo v Orto baru v sredo, 22.9.2010 ob 21.00, predstavili tudi del svojega repertoarja.

Kratka biografija

Band Eskobars je pod tem imenom nastal leta 2008. Jure, Bogdan in Rok, današnji člani zasedbe Eskobars, so si pot v slovensko glasbeno zgodovino utirali počasi in z občutkom. Večina skladb na prvencu z naslovom ‘Ekobars’ je avtorsko delo Jureta Lesarja, ki je začel z ustvarjanjem glasbe že v najstniških letih. Besedila, prvotno nastala v angleščini, so dobila slovenske besede in tako so po različnih inspiracijah nastale skladbe kot so ”Morski ples”, ”Cosmo Blues”, ”Sobotne noči”, ”Girls from Klagenfurt” in druge. Preko nastopov po slovenski obali, s koder Eskobars prihajajo, do odmevnega koncerta v ljubljanskem Orto baru (ki ga, mimogrede, fantje jemljejo kot pomembno prelomnico v njihovem obstoju), zmage na natečaju ItakDžafest, s katerim nase opozorijo tudi širšo javnost, do večjih nastopov v znanih slovenskih koncertnih prizoriščih (Hala Tivoli – predskupina Plavemu Orkestru, Gospodarsko razstavišče – Mars Festival, kjer so si oder delili s Skunk Anansie, Dan D, Urban & 4 …) ter mnogih poletnih festivalov in klubskih prostorov po Sloveniji so si Eskobars širili skupino oboževalcev. Eskobars so pred izidom albuma na radijske postaje poslali že dve skladbi – ”Sobotne noči” in aktualno ”Cosmo Blues”, ki je postala tudi popevka tedna na Valu 202.

Album ‘Eskobars’

Eskobars so se z Dejanom Radičevičem zaprli v studio Jork, kjer so posneli debitantski album ‘Eskobars’. Vokali in godalni kvartet so bili posneti v studiu A box. S snemanjem so končali februarja 2010 – sledil je mastering in končni popravki, medtem pa so Eskobars vseskozi gradili vizualno idejo in naslovnico albuma, ki jo je narisal Vasko Vidmar. Album je tako dokončno pripravljen na izid, ki bo v soboto, 18. septembra 2010.

Jure Lesar, Bogdan Sojič in Rok Druscovich. Eskobars. Edinstvena, nedoločljiva glasba, žanrska fuzija, nagajiva, izvirna besedila ter obilica talenta je tisto, kar Eskobars loči od drugih. Prepričajte se sami v ljubljanskem Orto baru v sredo, 22.9.2010 ob 21.00 na promociji prvenca ‘Eskobars’. Eskobars bodo za vas predstavili nekaj skladb iz debitantskega albuma popolnoma BREZPLAČNO.